30 Ocak 2015

McLaren Tasarım Felsefesini Değiştirdi

McLaren’ın Formula 1 temsilcileri Fernando Alonso ve Jenson Button Mclaren'in yeni tasarım felsefesinden yararlanacaklar.

Yeni araç tasarımında aero performansın F1’de kritik önem taşımasının yanı sıra McLaren'in başarıya ulaşmak için üzerinde önemle durduğu azami yere basma noktası kovalandı.

Azami yer tutuşun avantajlarından biri olarak takımın rüzgar tünelinde çok iyi olması, fakat dezavantaj olarak pistte beklenen performansı gösterememesi araçları tutarsız gösteriyordu. McLaren bu dezavantajlardan kurtulmak ve  teorik performansa ulaşmak için aracı mümkün olduğunca sert ayarlıyordu.

Geçen sene Red Bull’dan gelen Peter Prodromou'n yeni yaklaşımı ve aracın ön kısmında yaptığı değişiklikler McLaren tarafından kabul gördü. Artık öncelik teorik yerine kullanılabilir azami yere basmaya ulaşmak.

McLaren’dan Eric Boullier MP4-30’un lansmanında artık teorideki uç noktalar üzerine yoğunlaşmanın geçmişte kaldığını belirtti. Boullier konu ile ilgili olarak: “Bu konsept sürücü dostu, henüz yeni ve şimdiki felsefemizin bir parçası. Sürücülerimize sınırlarında kullanabilecekleri bir araç vermeye çalışıyoruz, bu da bu performans paketini elde etmek anlamına geliyor.”

“Hızlı bir araca sahip olmanıza rağmen bir sürücü bunu süremezse, bu kesinlikle çöp demektir. Sürücülerimizin aracı sınırlarında sürebildiklerinden emin olmak istiyoruz, yeni felsefemiz bunu hedefliyor.”

Tüm felsefeyle birlikte aracın paketlemesinde de yeni mühendislik yaklaşımları uygulanacak.

“Bu yılın aracı son iki yılkine göre çok daha farklı. Mekanikerler herşeyin yerine sığıverdiğini söylüyor, farklı departmanların geliştirdiği ve sonradan birleştirilen bir şey değil.”

Boullier: “Çocuklar bunun en etkileyici ve en iyi inşa edilmiş McLaren’lerden birisi olduğunu söylüyorlar. Ancak ayaklarımız yere basmalı. Neler olacağını görmeliyiz, performansımız nerede ve ne kadar başarılı olacağız?”

McLaren henüz tanıtılan MP4-30’a Jerez testi için yeni güncellemeler getirmeyi umuyor. Avustralya’daki ilk yarışa da ikinci bir gelişim paketi hazırlanacak.

Trf1

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkür ederim. Yorumunuz onaylandıktan sonra yayına girecektir. İyi günler...

Sosyal Medya

Dijital Pazarlama

İnfluencer

Teknolojik

Google Gündemi

Pazarlama

Yeni Trendler

Tarihli